Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Filia nr 1
(1)
Autor
Szydłowska Marta (kulinaria)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Nalewka (napój alkoholowy)
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Atlas nalewek : 100% naturalne produkty / [tekst: Marta Szydłowska]. - Warszawa : Ringier Axel Springer, copyright 2020. - 127, [1] strona, [1] karta tablic : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
(Fakt Radzi ; 3/2020)
Na okładce: Owocowe, korzenne, ziołowe, miodowe, lecznicze.
Tradycja przygotowywania nalewek domowym sposobem sięga średniowiecza. Dziś na nowo stają się one powodem do dumy gospodarza – nalewane z kryształowych karafek do niewielkich kieliszeczków roztaczają niepowtarzalny aromat i zachwycają barwami. Łączą w sobie wyśmienity smak owoców, ziół, miodów i przypraw z niezwykłym zapachem i kolorem. Sporządzenie wybornej domowej nalewki wymaga cierpliwości i czasu, ale przede wszystkim wiedzy. Książka przypomina tradycyjne przepisy oraz zawiera wskazówki i rady potrzebne do tego, by samodzielnie przygotować te wyjątkowe trunki. [literia.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej